Emotieve Therapie

Met Emotieve Therapie werk je aan de patronen die je je leven lang al hebt opgebouwd.

Emotieve Therapie is procestherapie. Het volledige proces bestaat (meestal) uit negen sessies, opgebouwd in een vast patroon. Na de lange, probleemgerichte intake komen de drie basisemoties aan bod: angst, verdriet en boosheid zorgen alle drie voor ladingen die vastzitten in ons lichaam. Vaak gekoppeld aan een overtuiging, die we ook meenemen bij het verwerken van de ladingen.

Dat verwerken van de ladingen gebeurt door middel van het gevoelscentrum, een plek die ook wel het brein in je darmen wordt genoemd. We hebben veel spreekwoorden en gezegdes die iets te maken hebben met ons lichaam. Het gevoelscentrum zit bij de plaats waar je vlinders in je buik voelt, als je verliefd bent.

Als de basisladingen zijn verwerkt, gaan we verder met het aanpakken van de patronen. De relatie met je ouders (in de vorm van de innerlijke criticus), de verbinding met jezelf en het functioneren in het moment zijn de volgende drie sessies. Dan zijn de bovenliggende zaken aangepakt en kunnen we naar de basis van het geheel; de kernovertuiging. Dat is sessie acht. Dan nog een afsluitende sessie, om het geheel af te ronden. Natuurlijk kan er altijd weer iets gebeuren, dat heet ‘leven’. Je kunt na een tijdje eventueel nog een sessie opnieuw doen, indien gewenst.
Elke sessie duurt ongeveer 2 uur. Een extra optie is werken met een klankschaal. Dat hoeft niet, maar de meeste van mijn cliënten vinden de trilling heel fijn om de ladingen mee te verplaatsen naar het gevoelscentrum.
Emotieve Therapie is uitermate geschikt als onderdeel van een reïntegratietraject of als burn-outpreventie. Neem voor vragen over een zakelijk traject contact met me op.
Emotieve Therapie pakt verschillende problemen tegelijk aan. Een aantal voorbeelden:
  • Burn-out en overspannen zijn
  • Relatieproblemen
  • Minderwaardigheidsgevoelens
  • Seksuele problemen, ook gendervraagstukken
  • Hooggevoeligheid of overgevoeligheid
  • Depressie, angsten, fobieen
  • Impotentie
  • PTSS

Emotieve Therapie kan, net als regressietherapie, prima plaatsvinden via het internet. Woon je ver weg, of blijf je om andere redenen liever thuis? Dan zijn Skype of Zoom prima programma’s om mee te werken.

€ 140,= per sessie

Kosten voor een zakelijk traject op aanvraag.

Het is via aanvullende verzekeringen vaak mogelijk om vergoeding complementaire zorg terug te vragen. Of dat mogelijk is bij jouw zorgverzekeraar, kun je zelf navragen.